Podgradina napokon dobiva javnu rasvjetu!

objavljeno u: Vijesti, Vijesti iz sela | 0

Selo Podgradina je sve do ovog ljeta bila jedno od rijetkih livanjskih sela koje nije imalo izgrađenu javnu rasvjetu. No to će se na zadovoljstvo mještana uskoro promijeniti jer su u tijeku radovi na uvođenju javne rasvjete.

Ideja o uvođenju javne rasvjete postoji godinama no zbog slabe, dotrajale i istrošene postojeće elektro mreže u selu ovaj ozbiljni projekt nije bilo moguće realizirati.

Početkom ove godine situacija se znatno popravila jer je Elektroprivreda HZHB Livno izvršila zamjenu postojeće elektro mreže čime su se stekli uvjeti za pokretanje projekta izgradnje javne rasvjete.

Povodom toga prije nekoliko dana na Ozrni je održan radni sastanak mještana Podgradine s ciljem da bi se dogovorili daljnji koraci i da bi se mještani upoznali s dosad odrađenim radovima. Na sastanku je sudjelovalo oko 40-tak mještana i svi su nakon rasprave dali punu podršku nastavku daljnjih radova na javnoj rasvjeti. U prvoj fazi osvijetlit će se stari dio sela, od ulaza s magistralnog puta, kroz cijelo selo pa sve do izvora Ozrne. U drugoj fazi trebala bi se osvijetlit i Glavica o čemu će se još izjasniti stanovnici tog zaseoka.

Projekt će u najvećoj mjeri biti financiran sredstvima Općine Livno, zatim sredstvima sponzora (institucije i poduzeća) te dobrovoljnim prilozima mještana Podgradine.

Nadamo se skorom završetku radova o čemu ćemo vas naknadno informirati. Naravno, po završetku radova objavit ćemo i prigodne fotografije.

Do tada pogledajte fotografije s radnog sastanka na Ozrni…

Uvođenje Rasvjete – Sastanak

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

Podijelite ovu vijest:

Facebook komentari

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *