Don Pero Badrov – mladi svećenik koji vuče porijeklo iz Podgradine

objavljeno u: Vijesti | 0

I ranije smo pisali o svećenicima koji su porijeklom iz Podgradine, kao npr. o fra Miroljubu Pervanu (tekst o njemu možete pronaći ovdje), no ovaj put s radošću možemo reći kako Podgradina nakon dugo vremena ima novog, mladog svećenika, a riječ je o don Peri Badrovu.

Mladi svećenik Pero Badrov rođen je 11. travnja 1985. godine u Splitu, u obitelji koja svoje korjenje vuče iz Podgradine. Otac Tomo, koji je preminuo 2018. godine, rodio se u Podgradini, a majka Mira rođ. Jandrijević u Podhumu. U vrijeme kada je Pero rođen stanovali su u Kaštel Kambelovcu, a potom se sele u Kaštel Štafilić, gdje i danas obitelj živi. Osim don Pere obitelj Badrov ima još jednog sina, kaštelanskog ugostitelja Franu.

Don Pero je u djetinjstvu bio poput većine ostale djece koja su rasla u Kaštelima. Pohađao je osnovnu školu Bijaći, a potom Petu gimnaziju u Splitu. U izboru svog zanimanja odlučio se za ekonomiju te je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu, a u njegovoj biografiji stoji kako mu je „nepisana struka“ bila konobar pa je tako kruh povremeno zarađivao i konobareći.
I onda u svojoj 28-godini, donio je najvažniju odluku u svom životu i krenuo u svećenički poziv te svoj životni put nastavio na studiju teologije.

– Što je presudilo? Geslo pape Franje. Nakon što je papa Franjo izabran za papu, njegovo geslo dalo mi je određeno sigurnost i samopouzdanje, javio sam se mom tadašnjem župniku don Mati Čuliću i uz njegovu podršku krenuo sam na taj put. Ta moja odluka iznenadila je mnoge koji su me poznavali, no vremenom su se navikli i prihvatili – kazao nam je don Pero, a naše pitanje što za njega znači biti svećenik okarakterizirao je kao jedno od pitanja na koje je teško dati kratak odgovor.

– Biti svećenik prvenstveno znači biti onaj koji će biti svjedok i navjestitelj evanđelja Isusa Krista. Svećenik treba biti onaj koji prvi dolazi narodu i kako kaže papa Franjo „pastir koji miriše po stadu“ – zaključio je don Pero.

Kratki video i fotografije sa svećeničkog ređenja našeg Pere donosimo u nastavku…

 

 

Fotografije s Mlade Mise

Izvor: kastela.org/podgradina.net

 

Podijelite ovu vijest:

Facebook komentari

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)