FOTO: Hodočašće Gospi Sinjskoj preko Kamešnice (2020)

objavljeno u: Vijesti | 0

I ove godine hodočastilo se čudotvornoj Gospi Sinjskoj, nažalost u znatno manjem broju nego prethodnih godina, pretpostavljamo zbog sveprisutnog korona virusa.

Stazom iz sela Podgradine preko Brljuše prema Gornjim koritima (Lacina koritima) ove godine put Sinja krenule su dvije ekipe, jedna u točno u podne (njih sedmero), druga u 17 sati (njih petero). U nastavku donosimo fotografije i kratki opis hodočasničkog puta male grupe koja je krenula u 17 sati.

Nakon kratkog razgovora i sagledavanja svih prednosti i nedostataka pao je dogovor da krenemo u 17 sati. Početna točka kao i uvijek je izvor Ozrna, gdje se okupljamo par minuta ranije kako bismo svi mogli naliti vodu.

S lijeva na desno: Tomo Vidović, Mirko Pavić, Blaženko Pavić, Jandre Babić

Po dolasku na Potajnicu ostali smo iznenađeni jer je poznati istoimeni izvor “presušio”. Ipak, pregledom cijevi utvrdili smo da voda otječe mimo cijevi što će se vjerujem moći popraviti na radost svih ljubitelja prirode. Zalihe vode smo kasnije nadopunili na sljedećoj stanici, Fiskiji.

Izvor Potajnica bez vode

Cijelim putem uživamo u predivnoj prirodi, i ponekad zastanemo da bismo zabilježili poneki kadar.

Fotografiranje jednog od grebena Kamešnice

Famozne Poljane, gdje se hodočasnici često izgube zbog zaraslih staza ovaj put prolazimo bez većih problema.

Poljane

Nakon 6 sati zahtjevnog hodanja po Kamešnici stižemo na Gornja korita (Lacina korita) gdje nas potpuno neočekivano dočekuje ekipa iz Otoka sa hranom i pićem na čemu im iskreno zahvaljujemo.

Gornja korita (Lacina korita)

 

Uz molitve Gospi Sinjskoj nastavljamo dalje prema Sinju, najteža dionica preko Kamešnice je uspješno završena, no do našeg cilja imamo još dosta pješačenja. Nakon sveukupno 12 sati hodanja uz kraće pauze stižemo u Sinj u 5 sati ujutro, umorni i slomljeni no u duši ispunjeni.

Ulazak u Sinj

Čudotvorna Gospe Sinjska, moli za nas!

Nakon ispovijedi, poslušane sv. mise krenusmo kućama.

Za kraj pogled tamo odakle smo došli…

Kamešnica u pozadini

 

Ostale fotografije pogledajte u galeriji ispod:

 

Podijelite ovu vijest:

Facebook komentari

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)