Zorka i Milan Vukadin uskoro slave 70 godina zajedničkog bračnog života

objavljeno u: Vijesti, Vijesti iz sela | 0

Bračni par iz Podgradine (Općina Livno) Milan i Zorka Vukadin svoje zajedničke dane, već gotovo sedamdeset godina, provode u ljubavi i sreći okruženi brojnom obitelji. Sudbonosno „da“ izgovorili su u veljači 1942. godine.


(Zorka i Milan)

Milan Vukadin (pravo ime mu je Pere) rođen je 12.06.1921. godine u selu Podgradina. Nadimak Milan po kojemu ga svi i danas poznaju dobio je po ocu Peri (kojega su također zvali Milan) koji je nažalost umro kada je mali Pere bio star samo 15 dana. Ubrzo poslije smrti oca nakon tri godine umire i majka Matija (rođena Badrov) tako da brigu za maloga Milana i brata pokojnog Ljubu preuzima pokojni stric Stipe i strina Gojka Vukadin.

Dida Milan je i dan danas u dobroj kondiciji, radi u polju, drži blago a sve do unazad par godina išao je u Kamešnicu po drva.

Zorka Vukadin rođena Omazić rođena je 28.10.1921 godine u Podhumu ( kćer pokojnih Ante i Ruže Omazić ).


(Milan sa momcima iz sela na Božić 2008. godine)

Kao što smo već napisali svoje sudbonosno ”DA” Milan i Zorka izrekli su u veljači 1942. godine u Župnoj crkvi sv. Ive u Podhumu. Od tada pa sve do danas sretno žive u Podgradini gdje su podigli sedmero djece: kćeri Anđu, Kaju, Ružu, Miru te sinove Tomu, Marka i Stipu). Milan i Zorka imali su još dvoje djece (muško i žensko) koji su nažalost rano preminuli. Danas ukupno imaju 22 unučadi i 23 praunučadi.

2012. godina za ovaj dugovječni par biti će značajna zbog nekoliko zanimljivih događaja: Navršiti će 70 godina zajedničkoga bračnoga života te će i jedno i drugo napuniti 90 godina. Impresivne brojke, zar ne?

Zahvaljujemo se Eleni Vukadin (Milanova i Zorkina unuka) na poslanim informacijama.

Podgradina.net želi Milanu i Zorki puno sreće, zdravlja i još mnogo godina zajedeničkog braka.

Podijelite ovu vijest:

Facebook komentari

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *