Na obali Buškog jezera gradi se Sportsko-rekreativni centar

objavljeno u: Buškoblatski kraj, Vijesti | 0

Na obali Buškog jezera, u blizini brane, u toku je izgradnja Sportsko-rekreativnog centra, a nositelj projekta koji financiraju ovdašnji “gastarbajteri” je Sportsko društvo “Buško blato” iz Kazaginca u općini Tomislavgrad.

Prema informaciji iz ovog društva, u toku je uređenje kajak-kanu staze i izgradnja ostalih objekata, među kojima i onog koji će imati restoran sa 120 mjesta i smještajne kapacitete od 20-tak kreveta.

Na dijelu obale uređuje se plaža i plato za nesmetan pristup jezeru za potrebe tradicionalne međunarodne regate, teniski teren, igralište za mali nogomet i objekat za kampere, a u realizaciju kompletnog projekta koji će zaposliti desetak radnika biće uloženo oko dva miliona evra.

Zemljište za izgradnju Sportsko-rekreativnog centra na obali Buškog jezera na korištenje investitorima dodijelila je općina Tomislavgrad, Javno preduzeće “Hrvatska elektroprivreda Herceg-Bosne” dalo je suglasnost za korištenje jezera, a službeno otvaranje predviđeno je krajem srpnja, prije početka međunarodne regate.

U svakom slučaju dobro je da se napokon uvidio potencijal Buškog jezera u turističkom i gospodarskom smislu.

Srna/podgradina.net

Podijelite ovu vijest:

Facebook komentari

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)