Zlatni pir Pave i Anice Badrov iz Podgradine

U srijedu, 06. sječnja 2016. godine, na svetkovinu Bogojavljenja (Vodokršća) na svetoj misi u 11,00 sati u župnoj crkvi sv. Ivana Kstitelja u Podhumu, zlatni pir su proslavili Pavo i Anica Badrov r. Šesto iz Podgradine. Svetu misu uz blagoslov vode i soli predslavio je župni vikar fra Davor Petrović uz koncelebraciju župnika fra Kazimira Dolića.

Pavo i Anica (1941) vjenčali su se 05. siječnja 1966. godine u istoj ovoj crkvi čija gradnja upravo tada bila započeta. Naglasio je to i župnik fra Kazimir Dolić u obraćanju slavljenicima. Bracni život bas kao i obnova crkve zapoceo je u teškim uvjetima. U borbi za vlastitu egzistenciju ovaj par je 1968. godine kao i velika većina hrvatskog naroda iz ovog kraja krenuo trbuhom za kruhom i završio u dalekoj Americi gdje ostaju narednih 40 godina.

U braku je rođeno troje djece, jedan sin i dvije kceri te imaju šestero unučadi. No, kako to često biva, možete otići bilo gdje ali jedan dio vas uvijek ostaje u rodnom kraju. Koliki je to dio govori činjenica da su se unatoč tome što sva njihova djeca žive u Americi, bračni par Badrov se vraća u svoj rodni kraj u selo Podgradinu gdje i danas žive. Svečanosti je nazočila najmladja kćer Emily koja je najčvršća poveznica razdvojene obitelji. Sa početka price, crkva sv.Ivana Krstitelja je obnovljena, a brak Anice i Pave Badrov unatoč teškim vremenima je učvršćen i dalje traje..

Neka im je sretno i neka ih blagoslovi dobri Bog!

Uskoro više fotografija.

 

 

 

Župa Podhum

 

Podijelite ovu vijest:

Facebook komentari

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *