Zec ulovio soma grdosiju

Ako ste mislili da se opet radi o šali ili nekoj drugoj Podgradini varate se. Na Buško blato (jezero) dolaze ribolovci iz raznih krajeva BiH pa i Hrvatske no vjerujemo da odavno nitko nije ulovio ovako velikog soma. Naime, prije par dana Vidović Niko – Zeko iliti Zec (kako ga svi u selu znaju) se zaputio u ribolov ni ne sluteći šta će uloviti. Cilj je bio da se malo odmori na jezeru pecajući ribe no kući se vratio punih ruku. Ulovio je golemog soma od 180 cm i koji teži oko 30 kg. Odavno se ne pamti da je netko ulovio tako velikog soma i što je najvažnije uslikao svoju lovinu (osim naravno onih koji pričaju lovačke priče i nikad naravno nemaju dokaza)


Na slici Zec sa svojom lovinom

Da stvar bude zanimljivija džinovski som je ulovljen štapom za pecanje nakon duže borbe. Zec kaže da nije mogao vjerovati šta se zakačilo za njegovu udicu. Ispočetka je mislio da je zakačio negdje za kamen ili grmlje kojeg u vodi ima jako puno no ubrzo je shvatio da se radi o nečem živom i izuzetno snažnom. Ribarska oprema jedva je izdržala, ”sreća je što sam imao jako čvrst i debel vlasac i kvalitetni ribarski štap” priča dalje naš Zec. Ipak bez pomoći prijatelja teško bi ga sam izvukao na obalu.


Prijatelj Ljubo koji je pomogao izvući grdosiju…


… I prijatelj Mito koji je također pomogao izvući grdosiju

Da naš Zec nije samo specijalac za somove pokazuje sljedeća slika i još jedna ulovljena riba toga dana.


Još jedna lovina Zeca

No to nije sve, Zec uspješno lovi i zmije i to one najopasnije koje većina ljudi ne voli ni vidjeti na televiziji. Radi se o najotrovnijoj zmij otrovnici u Europi poskoku no o tome drugom prilikom…

 

Podijelite ovu vijest:

Facebook komentari

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *