FOTO: Opet se baca smeće, pišu ružni grafiti i uništavaju ograde na odmorištu kod crkve sv. Ilije na obali Buškog jezera (Rešetarica)

objavljeno u: Buškoblatski kraj, Vijesti | 0

Više puta smo upozoravali na problem bacanja smeća na predivnoj lokaciji u blizini crkve sv. Ilije uz obalu Buškog jezera (arheološki lokalitetet Rešetarica). Nažalost, naše kritike i apeli ni ovaj put nisu urodili plodom.

Oni koji smeće uporno bacaju vjerojatno nisu svjesni činjenice da je Rešetarica s ostacima ranokršćanske bazilike, dvije nekropole i pokretnim naslijeđem 2007. godine proglašena nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. Na istoj lokacij nalazi se i starozavjetna crkva sv. Ilije koja je sagrađena na temeljima stare crkve. Kontejner se nalazi u blizini ni neki očito ne znaju čemu on služi.

Osim smeća i ovaj put imamo i grafite koji su ispisani po stolu, stupovima i na samom odmorištu što možete vidjeti na sa fotografijama koje donosimo ispod.

Nepoznate osobe išle su i korak dalje pa su uništili čak i drvenu ogradu koja je krasila ovo odmorište uz magistralnu cestu Livno – Split.

Sramota, svaka riječ je suvišna!

 

Stare vijesti vezane za ovu temu:

 

Podijelite ovu vijest:

Facebook komentari

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *