FOTO i VIDEO: Predivan pogled s Pola (Kamešnica)

objavljeno u: Video | 0

Pole se nalaze neposredno iznad Pešinog vrila, na planini Kamešnici. Da bi se došlo na njih potrebno je ići preko Gole kose pa zatim skrenuti lijevo ili preko Gradca.

Najhrabriji će naći izazov u penjanju najopasnijim i najstrmijim putem. No bez adekvatne planinarske opreme i iskustva taj izazov se nikome ne preporučuje.

Na Polama rastu uglavnom razne trave, šume nema jer je riječ o višoj nadmorskoj visini. Na strminama Pola gnijezde se razne ptice među kojima izdvajamo sokole i jastrebe. Njima strmine Pola predstavljaju idealno mjesto da pravljenje gnijezda jer su zbog velike strmine i nepristupačnosti zaštićeni od grabežljivaca.

Na tim istim strminama prema riječima nekih planinara raste žuta sirištara, zakonom zaštićena endemična biljka. Kada se popnete na rub Pola, pogled je uistinu predivan. Riječima se jednostavno ne može opisati događaj kada stojite na samom rubu i ispod vas se nalazi strmina od 100 metara. Kada pogled dignete malo više ispod vas se nalazi Pešino vrilo i gusta bukova i crnogorična šuma.

Za lijepog vremena vidi se i Jadransko more, a naravno u podnožju planine predivno Buško jezero, okolne planine i Livanjsko polje…

Fotogalerija

 

Podijelite ovu vijest:

Facebook komentari

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *