Na obali Buškog jezera gradi se Sportsko-rekreativni centar

Posted by admin 05.05.2012 - 11:40

Na obali Buškog jezera, u blizini brane, u toku je izgradnja Sportsko-rekreativnog centra, a nositelj projekta koji financiraju ovdašnji "gastarbajteri" je Sportsko društvo "Buško blato" iz Kazaginca u općini Tomislavgrad.

Prema informaciji iz ovog društva, u toku je ureÄ‘enje kajak-kanu staze i izgradnja ostalih objekata, meÄ‘u kojima i onog koji će imati restoran sa 120 mjesta i smještajne kapacitete od 20-tak kreveta.

Na dijelu obale ureÄ‘uje se plaža i plato za nesmetan pristup jezeru za potrebe tradicionalne meÄ‘unarodne regate, teniski teren, igralište za mali nogomet i objekat za kampere, a u realizaciju kompletnog projekta koji će zaposliti desetak radnika biće uloženo oko dva miliona evra.

Zemljište za izgradnju Sportsko-rekreativnog centra na obali Buškog jezera na korištenje investitorima dodijelila je općina Tomislavgrad, Javno preduzeće "Hrvatska elektroprivreda Herceg-Bosne" dalo je suglasnost za korištenje jezera, a službeno otvaranje predviÄ‘eno je krajem srpnja, prije poÄŤetka meÄ‘unarodne regate.

U svakom sluÄŤaju dobro je da se napokon uvidio potencijal Buškog jezera u turistiÄŤkom i gospodarskom smislu.

Srna/podgradina.net

Komentari

Ova tema zasad nema upisanih komentara.

<<< Prev 1 Next >>>

 
Ime

 

Email (nije potrebno)
 
;):weirdo::unsure::s:roll::push::puke::oh::o:love::idea::huh::hmm::eek::amazed::\'(:P:O:D:@:):$8)
Bold Italic Underline Strikethrough Subscript Superscript Font color Font Family Font Size Left Align Center Align Right Align Teletype Horizontal Line Marquee Quote Flash Image Image E-mail link hyperlink List
 
CAPTCHA
  (upišite sigurnosni kod sa slike)

 

 

(Ostavite prazno, samo za administratora)