POVIJESNI USPJEH: Ekipa Rocco Commercea iz Podgradine po prvi put u svojoj povijesti osvojila turnir Župe Podhum

Posted by admin 14.08.2011 - 04:09

Po prvi put u povijesti neka nogometna ekipa iz Podgradine je osvojila malonogometni turnir koji se održao u Župi Podhum. Ove godine to je uÄŤinila ekipa Rocco Commerce na 1. Memorijalnom turniru ''Antonio Matić - Jaco''


PobjedniÄŤka momÄŤad Rocco Commerce (Podgradina)

Nakon polufinalnih utakmica u 16h imeÄ‘u Rocco Commercea iz Podgradine i Chicago Berlina iz Golinjeva te u 17h izmeÄ‘u Restorana Rustikana iz Podhuma i Velegića iz Golinjeva odigralo se i finale u kojem smo saznali ime pobjednika 1. Memorijalnog turnira ''Antonio Matić - Jaco''. U nastavku donosimo kratke izvještaje sa polufinalnih utakmice te finala.

Polufinalne utakmice

PRVO POLUFINALE: Rocco Commerce - Chicago Berlin 8 : 2

U prvom polufinalnom susretu koji se odigrao u 16h mogli smo sa obje strane vidjeti dosta lijepih i zanimljivih poteza sa obje strane, primjerice zgoditak petom Ivice Pavića - Šofera. Nakon poÄŤetne nervoze ekipa Rocco Commercea opravdala je ulogu favorita, posložila redove te ubrzo postigla nekoliko zgoditaka koji su joj osigurali mirnu završnicu i kartu za veliko finale.

DRUGO POLUFINALE: Restoran Rustikana vs Velegići 6 : 4 (nakon penala)

Druga polufinalna utakmica koja se igrala u 17h ponudila je mnogo rezultatske neizvjesnosti. Velegići iz Golinjeva koncentrirano su ušli u susret, posložili redove te dobrom igrom postigli prvi zgoditak. Prednost se ubrzo povećala na 3 : 0 za Velegiće. Mnogi su mislili da je utakmica rješena i da će Velegići zaigrati u finalu. No to nije mislila ekipa Rustikana iz Podhuma. Nakon timeouta zaigrali su mnogo ozbiljnije i ÄŤvršÄ‡e te postepeno smanjivali zaostatak. Regularnih 40 minuta je završilo nerješenim rezultatom 3 : 3. Po prvi put na turniru izvodili su se penali. Uspješniji su bili momci iz Rustikane Podhum, zadržavši koncentraciju osigurali su svojoj momÄŤadi nastup u velikom finalu. KonaÄŤni rezultat (nakon penala): 6 : 4.


MomÄŤad Restoran Rustikana (Podhum)

FINALE: Rocco Commerce vs Restoran Rustikana

Finale koje se odigralo u 19h ponudilo je gledateljima mnogo uzbuÄ‘enja. Sa potpunim pravom možemo reći da je to bila najneizvjesnija te najzanimljivija utakmica ÄŤitavog turnira. PoÄŤetni udarac izvela je Antonija Matić, sestra pok. Antonija Matića - Jace.Sve je bilo spremno, finale je moglo poÄŤeti! Utakmicu je bolje otvorila ekipa Rustikane nedozvolivši momcima iz Podgradine da igraju svoju igru kratkih paseva koju su gajili tijekom cijelog turnira. Momci iz Rustikane ÄŤvrstom obranom natjerali su momke iz Rocco Commerca da dugim pasevima traže svoje napadaÄŤe što im nikako nije odgovaralo. Uz nekoliko dobrih akcija sa obje strane bilo je tu i po nekoliko stativa no lopta nikako nije htjela u gol. U trenutku kada se već mislilo da će se na odmor otići bez pogodaka u zadnjim trenucima prvog poluvremena dalekometnim šutom mrežu odliÄŤnog mladog vratara Nine ÄŚolaka naÄŤima Niko Pavić - Škec dovodeći tako momÄŤad Rustikane u povoljan položaj pred nastavak drugog poluvremena.


ZajedniÄŤa slika ekipa iz Podgradine i Podhuma

Drugo poluvrijeme ponudilo je gledateljstvu puno bolju i otvoreniju igru. Igor ÄŚeko ( Rocco Commerce ) nakon dobre akcije utrÄŤava i zabija predivan gol pod same rašlje. Nakon ovoga gola na terenu NK Kamešnice odvija se prava drama puna preokreta. Momci iz Rustikane Podhum nakon nekoliko minuta zabijaju za 2 : 1. Zatim na scenu stupa opet Igor ÄŚeko koji iz slobodnog udarca zabija za poravnanje 2 : 2. Rustikana uskoro ponovno zabija gol za 3 : 2. No odliÄŤni ÄŚeko ponovno iz slobodnog udarca zabija za poravnanje 3 : 3. Ostalo je nekoliko minuta do kraja, obje ekipe su pokušavale doći do pogotka koji bi im donio pobjedniÄŤki pehar. Nakon što su se momci Rocco Commercea obranili nekoliko uzastopnih napada momci iz Podhuma prave prekršaj koji ih je koštao naslova. PogaÄ‘ate, slobodni udarac izveo je Igor ÄŚeko koji je opet uspješno pronašao put do mreže protivniÄŤkog vratara.

Sudac svira kraj i slavlje je moglo poÄŤeti! Po prvi put u povijesti (koliko nam je poznato) neka ekipa iz Podgradine je osvojila naslov turnira u Župi Podhum.
Na kraju red bi bio da spomenemo sve momke koji su nastupili za Rocco Commerce iz Podgradine:

TRENERI: Tomislav Badrov, Stipe Vukadin, Ante Bulić - Canada, Mirko Pavić, VRATARI: Nikola Babić, Nine ÄŚolak, IGRAÄŚI: Ante Badrov, Robi Vukadin, Branimir Bulić, Ante Bulić - Malušanov, Ivo Vukadin, Petar Vukadin, Ante Vukadin, Tomislav Badrov, Ivica Badrov - Roćin, Pere Pavić, Ivica Pavić - Šofer, Igor ÄŚeko.

BRAVO MOMCI!!! NADAMO SE DA SE NEĆETE ZADRŽATI NA OVOME!!!

Čestitke idu i svim ostalim ekipama, gledateljima, sponzorima, organizatorima i ostalima koji su na bilo koji način pomogli ovom humanitarnom događaju. Sve ekipe su dobile zahvalnice za sudjelovanje na turniru. U nastavku pogledajte video snimak uručenja zahvalnice Restoranu Rustikani Podhum te uručenje zahvalnice i pehara ekipi Rocco Commerce iz Podgradine.Fotografije sa finalne utakmice možete pogledati ovdje.

Komentari

Mate :: 14.08.2011 - 04:30

Svaka čast momci! Morate ovo onda ponovit i sljedeće godine!!! Ponosan sam na vas!

<<< Prev 1 Next >>>

 
Ime

 

Email (nije potrebno)
 
;):weirdo::unsure::s:roll::push::puke::oh::o:love::idea::huh::hmm::eek::amazed::\'(:P:O:D:@:):$8)
Bold Italic Underline Strikethrough Subscript Superscript Font color Font Family Font Size Left Align Center Align Right Align Teletype Horizontal Line Marquee Quote Flash Image Image E-mail link hyperlink List
 
CAPTCHA
  (upišite sigurnosni kod sa slike)

 

 

(Ostavite prazno, samo za administratora)