Zabrinjavajući statistički podaci sa posljednjeg blagoslova kuća i obitelji (2010. godina)

objavljeno u: Vijesti, Župa Podhum | 0

Tijekom zadnjeg blagoslova kuća i obitelji koji se proveo u prosincu 2010. godine u vrijeme Božićnih blagdana svećenici su proveli i jedan kraći popis vjernika. Stanje pročitajte u nastavku.

Zbirni podaci za Župu Podhum

Ako podatke od 2010. godine usporedimo sa podacima iz 2009. godine sasvim je jasno da je u župi sve manje stanovništva. Ista situacija je i u svim selima župe u kojima se broj stanovnika iz godine u godinu drastično smanjuje.

Negativni trend smanjenja broja stanovnika u župi prouzrokovan teškom ekonomskom situacijom u našem gradu traje već godinama. Grafički prikaz podataka iz tablice to nepobitno potvrđuje.

Detaljna statistika po selima – Popis za blagoslov kuća i obitelji (prosinac, 2010. godine)

Zabrinjavajući podatak je i taj što u župi imamo 110 neoženjenih momaka koji su stariji od 30 godina. Situacija sa neudanim curama koje su starije od 30 godina nešto je bolja no ne i idealna jer i njih ima 57. Tradicionalno broj udovica (182) je neusporedivo veći od broja udovaca ( 28 ).

Broj članova po obiteljima (2010. godina)

Zabrinjavajući podatak je i veliki broj domaćinstava sa jednim članom (69 obitelji), dva člana (112 obitelji) ili tri člana (72 obitelji) obitelji. U ovim slučajevima se uglavnom radi o starijim osobama. Popis je potvrdio da su zaista rijetke obitelji koje imaju 10 ili više članova (11 članova imaju tri kuće, 13 članova jedna kuća i 14 članova jedna kuća). Grafički prikaz ispod najbolje predočava navedene podatke.

Broj krštenih, vjenčanih i umrlih (usporedba 2009. i 2010. godine)

Napomena: Popis je urađen samo na osnovu kuća koje su blagoslovljene. Određen broj kuća nije bilo moguće blagosloviti zbog raznih razloga (vlasnik nije prisutan i sl. ) no u svakom slučaju stvarno stanje se bitno ne razlikuje od ovoga utvrđenog popisom.

Izvor: Selo Miši te svećenici

 

Podijelite ovu vijest:

Facebook komentari

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *