U Podgradini ubijen belgijski ovčar

objavljeno u: Vijesti, Vijesti iz sela | 0

Nažalost, ima nas i takvih. Jučer je u selu uginuo prekrasan belgijski ovčar star samo 5 mjeseci vlasnika Martina Šeste, inače poznatog kao uzgajatelja vrsnih belgijskih ovčara.

Vrlo brzo je utvrđeno da pas nije uginuo prirodnim putem nego da je najpodlije ubijen na način da je u blizini boksa bačeno meso napunjeno staklom kojeg je pas pojeo te na taj nači oštetio unutrašnje organe i pri tome od zadobivenih posljedica i krvarenja uginuo u boli na strašan način. Prošle godine je također jedan belgijski ovčar istoga vlasnika iznenada uginuo pa se sumnja da je i taj bio otrovan.

Počinitelj ovog zločina još nije poznat no nadamo se da će biti uskoro pronađen i kažnjen. Boksovi ovoga a i ostalih belgijskih ovčara koje posjeduje ovaj vlasnik nalaze se na jednoj livadi koja je od najbližih kuća udaljena otprilike  500 do 1000 metara, a psi su uvijek bili pod kontrolom i nisu nikog ugrožavali.

Kazna za ovakva nedjela su propisana u krivičnom zakonu FBiH:

Mučenje i ubijanje životinje

(1) Tko životinju teško zlostavlja ili izlaže nepotrebnim ili dugotrajnim mukama, ili joj nanosi nepotrebne boli, ili protupravno razara životinjska staništa u većoj mjeri ili na širem prostoru, ili protivno propisima ubija životinje, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci.

(2) Tko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini radi opklade ili drugog pribavljanja imovinske koristi, ili ako je krivičnim djelom iz stava 1. ovog člana prouzrokovano uginuće većeg broja životinja ili životinje čija je vrsta posebno zaštićena, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

 

 

 

Podijelite ovu vijest:

Facebook komentari

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)