Fra Kazimir Dolić i fra Ivan Pilić se oprostili od Župe Podhum

objavljeno u: Vijesti, Župa Podhum | 0

Uprava Franjevačke provincije Bosne Srebrene donijela je odluku premještaju svećenika u našoj župi. Dosadašnji župnik fra Kazimir Dolić odlazi u samostan na Goricu, dok kapelan, fra Ivan Pilić odlazi na istu služnu u župu Dubrave kod Brčkog.

Zahvaljujemo se dosadašnjem župniku fra Kazimiru Doliću za svu ljubav, rad i dobrotu koji je za vrijeme svojeg sedmogodišnjeg pastoralnog djelovanja na našu župi učinio. Hvala mu što nas je strpljivo vodio i bio naš vjeroučitelj i dragi prijatelj. Neka ga dragi Bog obilato nagradi i dugovječno poživi.

Fra Kazimir Dolić i Fra Ivan Pilić

Također zahvaljujemo se i bivšem kapelanu fra Ivanu Piliću za njegovo nesebično davanje i sva dobra koja je učinio za našu župnu zajednicu.

Neka ih Gospodin nagradi i blagoslovi njihov rad na novim službama na koje odlaze. Nadamo se da su iz naše župe ponijeli samo mnogo lijepih uspomena iz proteklih godina.

Opraštajući se od svojih župljana na nedjeljnoj sv. Misi fra Kazimir je spomenuo i neke činjenice koje ga kao čovjeka bole a radi se o velikom iseljavanju iz naše župe.

– Od 2.600 vjernika katolika koliko ih je bilo kada sam došao, danas ih je u župi Podhum tek njih 1.400, kazao je fra Kazimir navodeći i podatak kako se u istom razdoblju smanjio i broj djece u Osnovnoj školi Podhum.

Prema njegovim riječima, prije sedam godina OŠ u Podhumu pohađalo je 350 djece dok se ove godine broj učenika smanjio na njih manje od stotinu.

Fra Kazimir i fra Ivan su u župi Podhum ostavili poseban trag te su prema mišljenju mnogih župljana činili najbolji “tandem” u povijesti ove župe.

Novi župnik je fra Jurica Periša

Odlukom uprava Franjevačke provincije Bosne Srebrene, na našu župi kao novi župni upravitelj dolazi fra Jurica Periša. Fra Jurica je dosadašnju službu kapelana obavljao u župi Vidoši.

Fra Jurica Periša je sin Mladena i Mire r. Karaula, rođen 1985. u Livnu, župa Livno. Član je Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Svećeničko ređenje imao je 29. lipnja 2012. u Sarajevu. Na ljeto, 5. kolovoza 2012. godine fra Jurica je proslavio svoju mladu misu u goričkoj crkvi.

Fra Jurici izražavamo dobrodošlicu i želimo da se u našoj župi dobro snađe i ugodno se osjeća.

 

Fra Jurica Periša

 

IZVOR: Selo Miši / Fenix magazin

 

Podijelite ovu vijest:

Facebook komentari

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)