FOTO: Završeni radovi na uvođenju javne rasvjete u Podgradini. Održana fešta

objavljeno u: Vijesti, Vijesti iz sela | 0

Kao što ste već mogli primjetiti projekt uvođenja javne rasvjete u Podgradinu polako se primakao svome kraju. Većina poslova ekspresno je završena još ljetos, a ovih dana završene su finese kao što su stup na Ozrni te reflektor ispod Orasa.

RANIJE OBJAVLJENO: Podgradina napokon dobiva javnu rasvjetu!

Prije nego se osvrnemo na samu feštu vrijedi istaknuti da su izgradnju javne rasvjete u najvećoj mjeri sufinancirali s 50% Općina Livno (sukladno Odluci o sufinanciranju infrastrukturnih projekata), zatim institucije i poduzeća (Roco Commerce) te mještani Podgradine svojim dobrovoljnim prilozima koji u skladu s dogovorom nisu mogli biti veći od 100 KM po domaćinstvu.

Vrijedi spomenuti da su se mještani ovoj akciji odazvali u velikom broju, a ako to izrazimo u postotcima, možemo reći da je čak 96% mještana svojim dobrovoljnim prilogom podržalo sufinanciranje izgradnje javne rasvjete.

Povodom uspješnog uvođenja javne rasvjete na našem poznatom izvoru Ozrni održana je fešta za čitavo selo i sve one koji su na bilo koji način pomogli da ovaj projekt zaživi.

Uz dobru atmosferu, odličan domaći čobanac kojeg je pripremila Ivanka Vidović i uz glazbu braće Nikole i Jandre Babića zabava je potrajala duboko u noć. Atmosferu je dodatno podigao i naš narodni guslar Stipe Babić svojim poznatim i uvijek zanimljivim stihovima.

Ovom prigodom rodila se ideja da se sljedeće godine povodom 50 godina od izvlaštenja zemlje i masovnog iseljenja Podgradinjana zbog početka radova na izgradnji Buškog jezera 1968. godine. organizira okupljanje svih Podgradinjana, onih koji su stalno nastanjeni u selu, kao i onih koji su razasuti diljem zemaljske kugle.

Prema prvim informacijama ideja je dobro prihvaćena no o svemu ćemo vas naknadno obavijestiti. Nakon nekog vremena objavit ćemo i online anketu u kojoj će naši čitatelji moći sudjelovati.

Do tada pregledajte našu fotogaleriju…

Podijelite ovu vijest:

Facebook komentari

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)